Nieuws 12

Top 5 leukste huisdieren

Een huisdier is leuk en gezellig, maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet er immers wel goed voor zorgen.  Of je nou een hond, kat, cavia, konijn, hamster, parkiet of vis in huis neemt, het is een gezinslid dat net zo goed aandacht nodig heeft als de menselijk leden. Je zult dus regelmatig een speciaalzaak voor huisdieren moeten bezoeken, Pets Place is een van de bekendste. Maar het is natuurlijk heerlijk dat je altijd enthousiast begroet wordt als je thuiskomt. Ook al ben je maar tien minuten weggeweest. Je kunt er ook lekker tegenaan praten want ze luisteren altijd geduldig naar je verhalen. Je bent nooit meer eenzaam want je huisdier is er altijd voor je. Op die manier zijn huisdieren goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Maar wat zijn de meest populaire huisdieren? En waarom zijn ze eigenlijk zo in trek als mensenvriend? We zetten er 5 op een rij.

1. Honden

De hond is misschien wel hét meest geliefde huisdier ter wereld. Deze trouwe viervoeter leeft al eeuwen in ons midden. Niet alleen als metgezel, maar ook als waakhond, hulphond en blindengeleidehond. Als je een hond neemt is het wel belangrijk om je te realiseren dat hij of zij regelmatig moet worden uitgelaten en dat je uitwerpselen moet opruimen. Maar je zult een hond ook moeten opvoeden en zindelijk moeten maken. Daarnaast zijn er dierenartskosten zoals castratie en sterilisatie. Maar als je dat er allemaal voor over hebt is een hond een aanwinst ik elk huishouden. 

2. Katten

Op een verdienstelijk tweede plek staat de huiskat. Een kat is wel een stuk minder sociaal dan een hond, maar heeft dan ook veel minder verzorging een aandacht nodig. Een schone kattenbak en gevulde voeder- en waterbak is meestal genoeg. Katten zijn kieskeurig, zorg dus voor goed kattenvoer. Bijvoorbeeld Royal Canin Kattenvoer. Vergeet ook de krabpaal niet anders gaat je bank eraan. Er wordt wel een gezegd dat mensen geen katten houden maar dat katten mensen houden. Een kat is eigenzinnig en gaat z’n eigen gang. Dus als je van knuffelen en interactie houdt is een kat niet het meest ideale huisdier. 

3. Knaagdieren

Een konijn of ander knaagdieren zoals hamsters, cavia’s, muizen en ratten zijn ook in veel huizen te vinden. Bedenk dat deze dieren in het wild in groepen leven en zich alleen al snel eenzaam gaan voelen. Je maakt ze helemaal gelukkig als ze een vriendje of vriendinnetje hebben. Konijnen en cavia’s vinden het niet zo heel fijn om opgepakt te worden. Aaien vinden ze wel prima. (Dwerg)hamsters, muizen en ratten vinden het geen probleem om opgepakt te worden. Regelmatig het hok schoonmaken en zorgen dat het beestje voldoende voedsel en water is genoeg.

4. Vissen

Als je weinig tijd hebt om huisdieren te verzorgen zijn vissen ideaal. Je hebt ze in alle soorten en maten en dat geldt ook voor aquariums. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je het bij een simpele vissenkom houdt is het verstandig om meerder vissen te nemen die elkaar gezelschap houden. Het is heel leuk ok met kleine kinderen de visjes te verzorgen zodat ze verantwoordelijkheid leren nemen. Goudvissen en guppy’s zijn welbekend, maar er zijn ook mensen die kleine haaien, roggen en piranha’s houden. Deze hebben wel intensieve verzorging nodig en zijn natuurlijk minder geschikt voor kleine kinderen.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht