Nieuws 17

Duivensport is topsport 

Als fanatiekeling in de duivensport probeert u met uw hoogvliegers iedere keer een grotere afstand te overbruggen. Als fokker van een sterk ras probeert u ieder jaar het dier nog meer te perfectioneren totdat het uitmuntent zal presteren en als favoriet gezien zal worden. Als retailer gespecialiseerd in materialen, voer of accessoires voor duiven tracht u de beste kwaliteit te leveren. 

Als ondernemer, liefhebber of hobbyist in de duivensport weet u bovenstaande doelen te behalen alleen wordt u nog niet gezien. Uw passie en gedrevenheid heeft uitmuntend werk opgeleverd; een topduif, het beste voer of de meest effectieve trainingsmethodiek geschikt voor iedere duif alleen krijgt u het niet aan de man. Of u ziet dat het lokaal goed aanslaat bij uw vereniging of duivenvrienden maar verder dan dat komt het niet terwijl er zeker wel meer potentie in zit. Vergroot uw bekendheid en maak de vindbaarheid van uw passie, onderneming of topproduct beter door gebruik te maken van het internet. 

U beschikt reeds over een website voor uw duiven, duiven producten of andere specialismes op dit gebied. Tevens weet u door het gebruik van social media bekendheid te verwerven en volgers te creëren. De producten, het voer of andere niche producten voor duiven verkoopt u via een online webshop. 

Het ei van columbus uitgevonden en u wilt dit graag online delen met uw duiven fans maar u heeft online nog niets opgezet. Voorheen publiceerde u deze informatie in de lokale krant, ging het van mond-tot-mond, het magazine of werd dit via uithangborden aan de weg gepresenteerd. Hedendaags biedt online marketing u de oplossing. Ga aan de slag met uw online marketingstrategie. Bedank wat u online wilt bereiken, voor wie en met wie of wat voor acties u hiervoor dient te zetten. Maak uzelf vindbaar en bekend dankzij Google Ads, voorheen Google Adwords genaamd. Adwords uitbesteden bij een online marketing bureau biedt u deze mogelijkheid aangezien deze speciaal opgeleide mensen en de juiste tools bezitten.  Bent u bereid hier zelf tijd in te steken of lijkt het u gewoonweg reuze interessant, u bent niet de eerste en ook zeker niet de laatste. 

Google is een zoekmachine, een van de grootste, meest gebruikte en meest bezochte ter wereld. Iedereen heeft de wens om via Google zijn doelgroep te bereiken. Het is via de zoekmachine en Google Adwords mogelijk om uw potentiële klanten te pakken te krijgen en uw duiven, producten, adviezen of diensten te vermarkten.

Het systeem Google ads is een advertentiesysteem van Google. Adverteerders of bedrijven bieden op specifieke zoekwoorden die relevant zijn voor klikbare advertenties om te worden weergegeven in de zoekresultaten van een gebruiker. Google Ads is een vorm van online betaalde advertenties. Net als bij PPC, pay-per-click-advertenties, werkt het alleen als uw bedrijf het budget heeft om aan klikken en campagnes te besteden. Elke keer dat een gebruiker op uw betaalde advertentie klikt, moet u een vergoeding aan Google betalen. 

Wilt u graag meer klanten die in duiven geïnteresseerd zijn ontvangen op uw website? Dan is online adverteren de uitkomst voor u. Naast dat u online adverteren inzet, is het handig om offline middelen in te zetten. Online adverteren is een vak op zich, want welke methode ga u bijvoorbeeld gebruiken?

CPS, CPM of CPC. Het zijn allemaal afkortingen die veel worden gebruikt om online marketing methodes te omschrijven voor advertenties. Wat het grootste verschil is tussen deze begrippen? Dat heeft alles te maken met wat u wilt bereiken met uw advertentie.

Cost Per Click (CPC)

Zoals het woord het al zegt, bij CPC betaalt u per klik. Wordt uw advertentie een miljoenen keer vertoond op verschillende sites, maar klikt er niemand op? Dan betekent dit dat u helemaal niks hoeft te betalen aan Google. Dit is een voorbeeld wat bijna nooit voorkomt. Wanneer uw advertentie miljoenen keren wordt vertoond maar bijna nooit wordt aangeklikt, is het een goed idee om nog eens kritisch naar uw campagne te kijken. Bij CPC wordt ingespeeld op de interesse die wordt gewekt. Een fijne methode als u bijvoorbeeld uw naamsbekendheid wilt verhogen. Wat een nadeel is van CPC is dat u er zo vaak op kan klikken als u wilt, dus zo ook dezelfde bezoeker. Hiermee kan bijvoorbeeld één bezoeker uw kosten drastisch verhogen.

Cost Per Mille (CPM)

Bij CPM rekent u af op het aantal vertoningen. Deze vertoningen liggen op 1.000. Voor kliks betaalt u niets extra’s, die zijn extra meegenomen. Met CPM kunt u zelf posities van bijvoorbeeld uw kopteksten inkopen. Een ideale methode voor de branding van uw bedrijf. Iedere vertoning kost natuurlijk wel geld waarbij u niet de garantie heeft dat uw advertentie ook echt gezien is. 

Cost Per Sale (CPS)

U kunt er ook voor kiezen om pas te betalen wanneer u wordt betaald. Tegenwoordig wordt er online vaak betaald voor het behalen van verkopen op een website. Ideaal als u graag uw verkoop wilt verhogen. Deze methode kan op twee verschillende manieren worden ingezet. U betaalt een percentage van het bestede bedrag of het kan een vast bedrag zijn.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht