Nieuws 20

Een auto voor uw vakantie huurt u gemakkelijk in Nederland

Gaat u binnenkort met vakantie naar bijvoorbeeld Portugal of Spanje? Dan wilt u natuurlijk graag de beschikking hebben over een auto. Zo bent u niet afhankelijk van het openbaar vervoer en is uw actieradius een stuk groter dan te voet of op de fiets. Daarom is het goed te weten dat u al in Nederland uw huurauto kunt regelen. Sterker nog, u kunt u ook heel eenvoudig de prijzen voor huurauto’s met elkaar vergelijken. Op die manier betaalt u nooit meer te veel voor het huren van een comfortabele auto Het aanbod gaat van goedkope kleine auto’s tot comfortabele SUV’s.

 
Welke auto wilt u huren voor uw vakantie in Portugal?

U kunt ruim voordat u op het vliegtuig stapt voor een welverdiende vakantie in Portugal een auto huren in Faro. De auto van uw keuze staat dan voor u klaar op de luchthaven. Zodra u bent gearriveerd haalt u uw bagage op en vervolgens meldt u zich bij de balie van het verhuurbedrijf ter plaatse. Op vertoon van uw reserveringsbevestiging, uw ID en uw rijbewijs krijgt u direct de sleutel van uw huurauto. Deze kunt u vervolgens in de directe omgeving van de luchthaven ophalen. U rijdt comfortabel naar uw hotel of appartement en heeft vervolgens uw gehele vakantie de beschikking over de huurauto..

Zo betaalt u nooit te veel voor een huurauto in het buitenland

Een auto huren in het buitenland kan financieel gezien flink in de papieren lopen als u niet direct kiest voor de goedkoopste oplossing. Het is goed te weten dat u via EasyTerra de prijzen van huurauto’s gemakkelijk kunt vergelijken. U geeft uw bestemming in en de periode dat u de beschikking wilt hebben over een huurauto. Vervolgens ziet u direct de opties, aangeboden door bekende verhuurbedrijven. U kunt de uitkomsten filteren op prijs of type auto, zodat u snel de auto kunt selecteren die aan uw wensen en beschikbare budget voldoet.

Hier moet u op letten bij het reserveren van een huurauto

Als u een auto wilt huren voor vakantie of een zakenreis in het buitenland dan moet u er rekening mee houden dat hiervoor een minimumleeftijd kan gelden. Vaak ligt deze op minimaal 21 jaar. Soms moet u kunnen aantonen dat u voor een voorgeschreven minimale periode uw rijbewijs heeft. Het rijbewijs mag uiteraard niet verlopen zijn of verlopen tijdens uw verblijf. Daarnaast kunt u in de meeste gevallen alleen een auto huren met een creditcard. Een prepaid card wordt meestal niet geaccepteerd. Als u geen creditcard heeft kunt u contact opnemen met de verhuurder van uw keuze om te overleggen of er wellicht toch een mogelijkheid is om een auto te huren.

Zorg dat u goed verzekerd bent

Bij het huren van een auto kunt u doorgaans een verzekering afsluiten die schade dekt. Deze heeft een eigen risico wat u kunt afkopen door een hogere premie te betalen. Zo’n verzekering is aan te raden. Zeker in het buitenland kunt u te maken krijgen met problemen als de verhuurder van een auto schade aan het voertuig onterecht op u probeert te verhalen. Zorg dus dat u daarvoor goed gedekt bent.
 
Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht