Nieuws 25

Met deze tips kun je een duif als huisdier houden

 

Duiven zijn erg vriendelijke en sociale dieren en hebben graag gezelschap. Als je van plan bent duiven als huisdier te houden, moet je een paartje overwegen. Je moet dus eigenlijk voor een mannetje en een vrouwtje kiezen. Maar als je van plan bent om er maar één te hebben, moet je toegewijd zijn om er veel aandacht aan te besteden en er ook voor zorgen dat je genoeg tijd hebt voor je vogel. Dit is net zoals wanneer je geïnvesteerd hebt in crypto. Je moet dan de Ethereum koers vandaag checken, terwijl je ook al het crypto Bitcoin nieuws moet volgen. In dit artikel kun vind je juist een paar tips die je moet inzetten om een duif als huisdier te houden.

Genoeg tijd

Bedenk allereerst of je genoeg tijd hebt om duiven als huisdier te houden of niet. Duiven zijn sociale vogels en het houden van een enkele vogel wordt alleen aanbevolen als je genoeg tijd hebt om hem gezelschap te geven om de vogel gelukkig te houden. Er zijn veel verschillende soorten duivenrassen beschikbaar en de sociale behoeften van elk ras verschillen aanzienlijk van het andere. Je zou genoeg tijd moeten hebben om dagelijks wat tijd opzij te zetten om je vogel te helpen socialiseren, dus je kunt niet 24/7 het Polkadot koers nieuws checken als je een duif hebt. 

Geschikt huis

Je kunt een hok maken of een kooi voor je duif kopen. Een hok is de voorkeurskeuze waar vogels een basis beschutte ruimte krijgen voor de nacht en ook overdag kunnen rondlopen. De grootte van het hok is afhankelijk van het aantal duiven. Als je je vogels altijd binnen houdt, moet je een grote kooi kopen waarin de vogel met zijn vleugels kan klappen en rond kan bewegen. Zorg ervoor dat het hok of de kooi gemakkelijk schoon te maken is want je duif loopt liever niet in een vies huisje rond.

Selecteer en koop

Na het instellen van hun huis, is het tijd om duif te kopen. Het is altijd goed om duiven te kopen bij lokale kwekers. Selecteer eerst het ras en zoek het vervolgens in je regio. Als je je gewenste ras niet in je regio vindt, kun je overwegen om online advertenties te zoeken. Nadat je de duif hebt gevonden en mee naar huis hebt genomen, moet je de vogel eerst een paar dagen of een week binnen houden. Door de duif binnen te houden, krijg je een band met hem en geleidelijk aan zal de vogel het goed met je vinden.

Voeding en water

Voeren is het belangrijkste onderdeel van het opfokken van duiven. Een goede en kwalitatieve voeding houdt de dieren niet alleen gezond, maar helpt hen ook om gelukkig te blijven. Je kunt kant-en-klaar voer kopen of de vogel voeren met wat granen of zaden. Eigenlijk zijn gepelletiseerde diëten de beste bron van voedingsstoffen voor de duiven. Daarnaast is het belangrijk om de waterpot in het huisje van de duiven te houden zodat ze altijd toegang hebben tot het water. 

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht