Nieuws 29

Wat zijn de beste aandelen om te kopen voor de rest van 2021? 

 

Als je een freelancer bent in de wereld van duiven is het een goed idee om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp af te sluiten. Daarnaast wordt het zzpers ook vaak aangeraden om nog een andere inkomstenbron te vinden. Hiervoor zou je bijvoorbeeld onroerend goed kunnen verhuren, maar tegenwoordig kiezen steeds meer freelancers ervoor om te investeren in crypto of aandelen. Dit is de laatste jaren bezig aan een opmars, waardoor er steeds meer aandelen op de beurs gekocht worden door zzpers. Vergelijk ze eerst wel met elkaar, wat al gedaan is bij credit cards in de beste credit cards met elkaar vergeleken. De kans is groot dat je uiteindelijk investeert in een van de onderstaande aandelen. 

Enterprise Product Partners

De afgelopen 10 jaar waren een verloren decennium voor de midstream-energiesector (lees: olie- en gaspijpleidingen en -opslag). Denk er bijvoorbeeld aan dat Enterprise Products Partners LP, door velen beschouwd als de blue chip van de master limited partnership (MLP) ruimte, vandaag handelt op niveaus die voor het eerst werden gezien eind 2011. Hoewel de aandelenkoers van Enterprise niet is gestegen, zijn de onderliggende activiteiten uitgebreid, evenals de contante distributies. Tien jaar geleden betaalde Enterprise 30 cent per kwartaal aan distributies, vandaag is de uitbetaling 50% hoger op 45 cent. 

Amazon.com

Afgezien van een paar bedrijven die van relatieve onbekendheid gingen tot een integraal onderdeel van de dagelijkse routine voor het grootste deel van het bedrijfsleven, profiteerden maar weinig bedrijven meer van de lockdown-economie dan Amazon.com. Bijna alles wat je maar kunt bedenken om te kopen, kan door Amazon worden vervuld en kan over het algemeen in minder dan 24 uur voor de deur staan. Terwijl Nederlanders terugkeren naar de winkelcentra, zullen ze waarschijnlijk een groot percentage van hun aankopen online blijven kopen dan vr de pandemie. Voor aandeelhouders van Amazon.com is dit uiteraard goed nieuws!

Caterpillar

Caterpillar is een fabrikant van zwaar materieel en zeer geschikt als je aandelen wilt kopen. Als je optimistisch bent over de bouw en mijnbouw, is het niet meer dan logisch dat je optimistisch bent over de toonaangevende leverancier van apparatuur aan die sectoren. Caterpillar maakt verdichters, asfalteermachines, graafmachines, backhoes en vrijwel alles wat je zou verwachten in grote infrastructuurprojecten. Machineaandelen hebben de neiging om hun beste prestaties te laten zien in jaren 1-2 van een economisch herstel, aangedreven door buitensporige positieve herzieningen. Hierdoor is het dus een goed idee om aandelen van Caterpillar te kopen.

Microsoft

Het is zeldzaam om een ​​technologiebedrijf te vinden dat zichzelf met succes opnieuw kan uitvinden. Genie slaat zelden twee keer toe. Toch is Microsoft een uitzondering op deze regel. Microsoft creerde het wereldwijde kantoor van de jaren 1990 en 2000 met zijn Windows-besturingssysteem en Office-productiviteitssuite. Maar het bedrijf miste de mobiele revolutie en leek voorbestemd om langzaam in de vergetelheid te raken. Satya Nadella, CEO van Microsoft, was een early mover in cloud computing, gezien het succes van Amazon Web Services. Sindsdien heeft hij Microsoft uitgebouwd tot de grootste concurrent van Amazon in de cloud, terwijl hij Microsoft ook met succes heeft overgezet van zijn oude software-as-a-product-model naar zijn moderne software-as-a-service-model.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht