Nieuws 32

Wat zijn de mooiste duivenrassen ter wereld?

 

Wat zijn de mooiste duivenrassen ter wereld?  

Duiven zijn eigenlijk heel intelligente vogels en ze staan ​​bekend om hun verschillende vaardigheden. Als je een vogelliefhebber bent, dan heb je zeker ook een grote interesse in deze vogel. Maar sommige mensen, of beter gezegd de extreme vogelliefhebbers, stoppen hier niet. Eigenlijk houden ze ervan om duiven als huisdier te temmen. Als je duiven in huis hebt, zul je een interessante tijd doorbrengen, maar voordat je een duif meeneemt, moet je kennis hebben van de verschillende soorten populaire duivenrassen over de hele wereld. Zo kun je de duivenrassen met elkaar vergelijken net zoals je doet bij energie vergelijken. De onderstaande soorten moet je hierbij zeker meenemen! 

Barb

Dit is een heel oud duivenras dat in deze wereld bestaat. Barb is voornamelijk afkomstig uit Engeland, Noord-Amerika en Europa. Het is een middelgrote duif met een korte en dikke gebogen snavel, een kleine nek en een lang lichaam. Ze zijn te vinden in verschillende kleuren zoals wit, geel, rood, zwart, ga zo maar door.

Cumulet

Cumulet is ook een zeer populair duivenras en staat bekend als de stamvader van Racing Homer, een middelgrote duif. Ze hebben een goed geproportioneerd lichaam en een volle borst met lange vleugels en korte poten. De normale kleur is wit, maar sommige hebben rode vlekken op de nek. Ze zijn afkomstig uit Frankrijk. 

King

Dit duivenras is afkomstig uit de Verenigde Staten en is een kruising tussen vier rassen Florentine, Mondaine, Dragoon en Duchess. Het is eigenlijk een middelgrote duif die ongeveer 35 gram weegt. Ze hebben een grote ronde kop met poten die stevig gebouwd zijn. 

Pauwstaart

Pauwstaartduiven komen oorspronkelijk uit India en zijn door de jaren heen enorm populair geworden over de hele wereld. Ze hebben hun naam gekregen voor de unieke staartvorm die bijna op een waaier lijkt. Ze hebben een klein lichaam en een borst die hoger wordt gedragen. De meest populaire kleur van dit ras is wit, maar het wordt ook gevonden in kleuren zoals geel, rood, blauw, zwart, zilver, enzovoorts. 

Carneau

Oorspronkelijk afkomstig uit BelgiŽ en Frankrijk en algemeen bekend als showvogel. Ze hebben een zeer compacte lichaamsbouw met een zware en brede borst. Ze hebben grote ogen en een snavel van gemiddelde lengte. Ze zijn voornamelijk te vinden in kleuren zoals rood, wit, zwart, geel enz. Ze zijn te herkennen aan hun stevige met een V-vormige lel.

Modena

Modena is eigenlijk afkomstig uit ItaliŽ en wordt geleverd in twee basispatronen, maar in ongeveer 150 verschillende kleuren. De grootte van deze duif is ongeveer 10 centimeter lang en heeft een sierlijke uitstraling. Ze staan ​​ook bekend als goede fokkers.

Florentijns

Dit is een geweldig duivenras omdat het bijna op een kip lijkt. Zelfs zij zijn ook in de volksmond bekend als Kip duif. Het ras is erg groot met gekleurde vleugels, gekleurde kop en staart. De beschikbare kleuren voor dit ras zijn zwart, geel, rood en blauw.

Maltees

Dit duivenras is eigenlijk afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk en wordt beschouwd als een groot duivenras. Het heeft een kipvormig lichaam met een lange nek en rechte benen. De beschikbare kleuren zijn zwart, zilver, blauw, rood, wit en dun. Ze worden nu gekweekt als showvogels.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht