Nieuws 38

 

Drie tips om heerlijk zomers te genieten in je eigen tuin

Als je dan een mooie tuin hebt, wil je daar vooral in de zomer optimaal van kunnen genieten. Met de volgende drie tips maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer. Het creŽren schaduw is er een van. Daarbij is zonwering belangrijk. In huis kun je dat ook doen met houten jaloezieŽn op maat. Een andere tip is pergola zonwering en last-but-not-least het in bloei zetten van je tuin.

Tip 1: Geniet van schaduw

Om optimaal van je tuin te kunnen genieten, kan zonwering niet ontbreken. Door een deel van de tuin met een zonnescherm te overkappen creŽer je schaduw. Op dagen dat de zon fel schijnt en je alsnog in de tuin wilt gaan zitten, is die schaduw ideaal.

Schaduw kun je op diverse manieren voor elkaar krijgen. Zonwering is er in alle soorten en maten. Als je het goed aan wilt pakken kun je voor veranda zonwering gaan. Hierbij laat je een deel van je tuin overkappen met een zonnescherm. Hoe groot het doek van het zonnescherm is, mag je zelf bepalen. In de meeste gevallen is een bepaalde maat geschikt voor de ruimte in je tuin. De grootte van het doek bepaalt ook meteen de hoeveelheid schaduw.

Tip 2: Pergola zonwering maakt knus en gezellig

Zoek je een gezellige tuin waar je veel tijd door kunt brengen? Ga dan voor pergola zonwering. Niets is gezelliger dan knusse hoekjes waar je lang met vrienden van je tuin kunt genieten. Een pergola maakt dat mogelijk. Op warme dagen geeft de zonwering schaduw ťn zorgt het ervoor dat de warmte van de zon een beetje wordt vastgehouden. Zo kun je echt de hele dag van je tuin genieten. Ook in de late uurtjes als de zon al weg is.

Daar komt ook nog bij dat een goede pergola kan beschermen tegen de regen. In de koudere maanden of bij regenachtig weer kun je zo vaker van je tuin gebruik maken. Nog een extra tip voor de pergola: laat een klimplant zoals een klimop tegen je pergola opgroeien voor een extra natuurlijk zomers gevoel.

Tip 3: Zet je tuin in bloei

Wat past er beter bij de zomer dan een bloeiende tuin. Een tuin vol mooie bloemen en planten tovert automatisch al een lach op je gezicht. Wees ook niet bang om los te gaan met vrolijke kleuren. Doe dit met meubels, accessoires of je zonwering. Het doek van je zonwering is namelijk vaak ook in verschillende zomerse fleurige kleuren beschikbaar.

 

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht