Nieuws 44

Een geschenk is een blijvende herinnering

Cadeautjes, wie houdt er niet van? Tijdens een verjaardag, een jubileum, een geboorte, het behalen van een diploma of zomaar als waardering om wie je bent. Geschenken zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar zeker ook om te geven. De persoonlijke aandacht die je erin stopt voor het uitzoeken van een geschikt cadeau is voor de ontvanger vaak nog mooier dan de gift zelf. Ook als ondernemer kun je blij worden van het geven van geschenken. Om je relaties en collega’s te laten weten dat je hen waardeert of om anderen kennis te laten maken met jouw onderneming. Door een relatiegeschenk te laten bedrukken maak je op een subtiele manier reclame en geef je een blijvende herinnering aan jouw onderneming.

De beste cadeaus

Wat het beste is om als relatiegeschenk te geven hangt van een aantal factoren af. Ten eerste moet het natuurlijk passen bij je bedrijf. Wanneer je wintersportartikelen aan de man brengt passen daar natuurlijk geen strandballen of teenslippers bij als relatiegeschenk. Wel is een bedrukte zonnebril een slimme zet. Deze kan het hele jaar door, dus ook tijdens de wintersport, worden gedragen. Hierdoor is je bedrukking voor veel verschillende mensen goed zichtbaar. Mooi nieuws voor je naamsbekendheid. Ook het budget wat je ervoor vrij wilt maken speelt natuurlijk mee. En welke doelgroep heb je voor ogen? Wil je jouw trouwe zakelijke relaties bedanken of probeer je juist meer klanten te werven?

Ga de boer op

Wanneer je meer naamsbekendheid wilt genereren zul je jouw bedrijf actief moeten presenteren. Een goed middel hiervoor is door op beurzen en evenementen te gaan staan om je product te laten zien. Zorg voor een goed verzorgde stand en biedt bezoekers een hapje en een drankje aan. Laat relatiegeschenken bedrukken die je bezoekers als aandenken meegeeft. Iedere keer wanneer ze het gebruiken ervaren ze weer een positieve herinnering aan jouw onderneming. Een voorbeeld van een relatiegeschenk dat leuk is om te geven en vaak wordt gebruikt zijn pennen. Wil je daaraan een luxe uitstraling meegeven? Laat dan pennen graveren. Dat is net wat exclusiever om te geven én te krijgen.

Denk aan je naaste omgeving

Als ondernemer is het ook belangrijk om je naaste omgeving niet te vergeten. De plaatselijke scholen, verenigingen en andere instanties. Deel eens bedrukte relatiegeschenken uit op een school. Dit kun je doen rondom de feestdagen zoals sinterklaas, kerst of Pasen. Ook aan het einde van het schooljaar kun je kinderen verwennen met een passend relatiegeschenk wat ze tijdens de zomervakantie kunnen gebruiken. Het verenigingsleven is tevens een goede manier om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Word sponsor van de voetbalclub of stel prijzen met bedrukking beschikbaar aan de plaatselijke duivensportvereniging. Door goed voor de mensen te zijn die deelgenoot uitmaken van de plaats waar je woont of onderneming is gevestigd zijn ze ook goed voor jou. Een bekend gezegde luidt immers: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht