Nieuws 45

 

Hebben duiven een invloed op je huisdieren?

Iedereen kent duiven wel. Deze vogels zijn midden in de stad, in je woonwijk of buitenaf te vinden. Naast dat ze veel in het wild te vinden zijn, zijn er ook veel mensen die het leuk vinden om duiven te houden. Als je al huisdieren hebt, is het natuurlijk wel handig om te weten of duiven een invloed kunnen hebben op je huisdieren. Bij veel vogels is het namelijk het geval dat ze een grote invloed op de rest van je huisdieren kunnen hebben. Daarom gaan we in dit artikel kijken of duiven een invloed op je huisdieren hebben. 

Welke invloed hebben duiven?

Duiven kunnen best een grote invloed hebben op huisdieren. Dit ligt er vooral een beetje aan hoe je ze houdt. Als je duiven buiten houdt, is de kans heel groot dat hier muizen op af komen. Aangezien hier veel eten te vinden is, vinden muizen het prettig om hier te komen. Op zich is hier niet zoveel mis mee. Echter kan het wel voorkomen dat een muis je dieren ziek kan maken. Hier moet je wel rekening mee houden. 

Verder kunnen de duiven zelf ook een ziekte met zich meedragen. De kans dat dit gebeurd is niet heel groot, maar wel aanwezig. Daarom is dit wel iets om rekening mee te houden. Je kunt je dieren ook het beste niet bij de duivenverblijven laten lopen. Gelukkig kan er niet zoveel gebeuren dus is het veilig om duiven te houden als je andere huisdieren hebben. 

Hebben huisdieren een invloed op duiven?

Veel mensen zijn er bang voor dat als ze duiven nemen terwijl ze een kat hebben, dat ze hierdoor te maken krijgen met een kat die op de duiven gaat jagen. De kans is niet heel groot dat een kat dit gaat doen. Een duif is meestal te groot voor een kat. Verder komt een kat niet zo snel in de buurt van een duif. Als de duiven heen en weer aan het vliegen zijn, kan de kat wel eens een poging doen om een duif te grijpen. Als de duiven in hun hok zitten, kan dit gelukkig niet. Daarom is dit ook niet zo snel iets waar je bang voor moet zijn. 

Je dieren gezond houden

Het gezond houden van je dieren is altijd de eerste prioriteit die je moet hebben. Als je je dier gezond wilt houden, zullen duiven hier niet zon grote invloed op hebben. Door dingen zoals probiotica hond te geven, kun je de gezondheid van je hond verbeteren. Verder is het belangrijk om te letten op vlooien hond. Deze moeten een aantal keren per jaar bestreden worden. 

Ook voor je kat is het belangrijk om de basis goed te leggen. Door gebruik te maken van zalmolie kat is het mogelijk om dit goed te kunnen doen. Als je hiervoor zorgt, is het mogelijk om duiven te nemen naast dat je normale dieren hebt. Dit is natuurlijk prettig om zeker te weten. Hierdoor voorkom je namelijk dat je problemen krijgt.
Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht