Nieuws 48

Waar kunnen duiven niet tegen?

Duiven zijn dieren die we allemaal goed kennen. Ze vliegen over en komen regelmatig bij mensen in de tuin. Het is erg leuk om duiven te voeren wanneer ze bij je in de tuin komen. 

Toch zijn er nog heel wat mensen die onbewust de duiven uit hun tuin jagen. Als je duiven juist naar je tuin wilt toe trekken dan is het goed om met verschillende dingen rekening te houden. Dan weet je zeker dat een duif naar je toe komt. 

Kruiden waar duiven niet tegen kunnen

Duiven zijn dieren die niet van heftige specerijen houden. Wanneer je dus aan het koken bent met een raam open, zullen ze niet zo snel naar je toe komen. Hierbij kun je denken aan knoflook, maar zelfs kaneel vindt een duif niet zo fijn. 

Wanneer je de duiven naar je toe wilt trekken, kun je het beste deze geuren zoveel mogelijk voorkomen. Dan weet je zeker dat de duiven eerder naar je tuin toe zullen trekken dan wanneer je de kruiden juist aanwezig laat zijn. Ook cayennepeper of normale peper zijn goed om te vermijden. 

Geluiden of licht

Duiven kunnen erg schrikkerig zijn. Het is daarom goed om verschillende geluiden en licht te voorkomen als je duiven naar je toe wilt trekken. Zo is de beste tv geen goede optie om erg hard aan te zetten of een radio die veel te hard aan staat. De kans dat duiven door een tv of radio weg gaan is veel groter. 

Ook reflecteren de dingen in de zon vinden duiven niet zo fijn. Zo heb je bepaalde tape of kleuren wat heel duidelijk in de zon zichtbaar is. De duiven schrikken hiervan en zullen dan niet zo snel op je tuin af komen. 

Ramen en duiven

Verder zijn duiven, net als andere vogels, snel geneigd om tegen een raam aan te vliegen. Wanneer je duiven naar je tuin wilt trekken, kun je dit het beste voorkomen. Daarom is het goed om te kijken welke oplossingen hiervoor zijn. Zo kun je stickers plakken zodat de duif het raam wel ziet.

Je hoeft niet per se stickers van vogels op te plakken. Zolang er maar zichtbaar iets op het raam zit, zal een duif er een heel stuk minder snel tegenaan vliegen. Daarnaast is het ook goed voor andere vogels om er stickers op te hebben zitten. Elke vogel vliegt er dan minder snel tegenaan. 

Huisdieren en duiven

Vele mensen hebben ook andere huisdieren wanneer ze van duiven houden. Als je honden of katten hebt, is het wel van belang dat je hier rekening mee weet te houden. Ook honden vinden het in sommige gevallen leuk om een duif achterna te zitten. 

Het is dus goed om te kijken welke mogelijkheden je hebt en of het een goed idee is om de duiven naar je tuin toe te trekken. Wanneer je de duiven eten geeft, is het goed om je andere huisdieren binnen te houden. Je voorkomt dan dat er een ongeluk zal kunnen gebeuren.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht