Nieuws 49

 

Een tuinhuis als een duiventil

Hoe leuk is het om exact zon verblijf als je duiven in je tuin te hebben als tuinhuis? Je kunt zon duiventil namaken en hem in de buurt van het duivenverblijf neerzetten. Een beetje duivenmelker voelt zich daar prima in thuis! Heb je twee gelijksoortige houten huisjes staan, dan is het ook nog eens stilistisch gezien mooier. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat!

Nabouwen met een bouwtekening

Ben je zelf een beetje handig, dan kun je een duiventil prima namaken. Heb je eigenlijk zelf geen twee rechterhanden, dan kun je er ook voor kiezen om een duiventil door iemand anders na te laten maken. Door op een bouwtekening alle formaten evenredig te verdubbelen krijg je een formaat dat voor jezelf geschikt is. Het is wel zo handig als je gewoon in je duiventil kunt zitten. Maar laten we het vanaf nu geen duiventil meer noemen, maar een tuinhuis!

Voordelen van deze vorm

Wie deze vorm tuinhuis heeft, weet wel wat de voordelen ervan zijn. Neem bijvoorbeeld het dak dat erop zit. Dat maakt dat je ook op regenachtige zomerdagen een heel fijn buitenverblijf hebt. De ronde vorm maakt dat je er een functionele n gezellige ronde tafel in kunt zetten. Vooral als je met een groep vrienden in het tuinhuis zit, geeft een ronde tafel een veel leukere sfeer. Je hebt met iedereen uit de groep contact en kunt een gesprek houden waarbij je iedereen betrekt.

Een goed gesprek

Staat het tuinhuis? Dan kun je met wat kleine dingen de boel wat gezelliger maken. Een gordijntje voor het raam bijvoorbeeld. Met kussentjes en andere snuisterijen creer je een leuke sfeer. Wil je het tuinhuis verlichten, dan kun je een mooie lamp ophangen, al dan niet voorzien van verwarming. Een tip is om het tuinhuis te voorzien van ledstrips, deze geven heel gezellig licht. Een ledstrip is eenvoudig te monteren en het effect mag best groots genoemd worden.

Gezellig maken

Een lekkere bank, een koelkastje, een overkapping voor een barbecue, het is afhankelijk van het formaat met hoe je tuinhuis uiteindelijk wordt ingericht. Op elke zomerse avond is een tuinhuis een uitkomst. Als het koeler wordt, zit je beschut en als het heel warm geweest is, zet je alle ramen en deuren open zodat het een beetje doorlucht. En behalve dat je je vrienden er uitnodigt, is het ook een prima plek om in je eentje een goed boek te lezen.  

 

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht