Nieuws 5


Verzekering hond

https://www.overstappen.nl/dierenverzekering/hondenverzekering/

huisdierenverzekering

https://www.overstappen.nl/dierenverzekering/

Hoever ga jij voor je hond, kat of duif?

Huisdieren worden over het algemeen gekoesterd. Soms gaat die verzorging verder dan louter het dier uitlaten en goed te eten geven. Mensen hebben graag hun lieveling ook op andere manieren bij zich.

Laten we beginnen met het feit dat mensen veel voor hun huisdier over hebben. Vooral als het dier iets mankeert zetten veel mensen alles op alles om het dier beter te maken. Dat is natuurlijk geweldig, maar kan heel wat dierenartskosten opleveren. In zo’n geval is een hond of een kat daar goed tegen te verzekeren.

Of duiven verzekerd kunnen worden, daar is de berichtgeving niet duidelijk over. Eerder zou het mogelijk zijn om duiven te verzekeren tegen diefstal of andere calamiteiten. Inmiddels lijkt dat alweer achterhaald omdat de waarde van een duif moeilijk in te schatten is.

Best vreemd als je weet dat honden en katten wel te verzekeren zijn, net zoals konijnen en papegaaien. Medische kosten voor een duif, waar je bovendien ook nog echt een sport mee kunt bedrijven, lijken uit te blijven. In dit geval zou een huisdierenverzekering voor de vogel ook best welkom zijn.

Mensen hebben heel wat voor hun huisdier over

Het is overigens bijzonder om eens te kijken wat mensen allemaal voor hun huisdier over hebben, en dan in bijzonder honden. Behalve dat mensen soms de snoet van hun hond (of kat) op hun lijf laten tatoeëren, worden er ook heel wat gadgets gekocht die meestal de baas meer interesseren dan het dier zelf.

Geurkaarsen die een hondenscheet moeten verdoezelen

Denk aan gepersonaliseerde halsbanden, kussens in allerhande prints, thee- en koffiemokken met daarop de naam of afbeelding van de hond en er is zelfs een geurkaars in de handel die een hondenscheet kan verdoezelen. Kan dat dan niet met iedere geurkaars?

Er zijn kettingen en armbanden met daaraan een bedeltje van de favoriete hond. Deurmatten, sleutelhangers, schilderijtjes met daarop zijn silhouet. Om over kleding voor de hond maar niet te spreken. Wintertruien en snowboots voor de kleine viervoeter? Het is allemaal te koop. Kijk maar eens op Etsy en je kunt je een avond vermaken met het voorbijzien komen van de gekste attributen die Bello zelf eigenlijk geen bal zullen interesseren.

Duiven zijn ook goed voor afbeeldingen op verschillende gadgets

Voor duiven is zoiets er niet? Echt wel! Vooral afbeeldingen op kaarten en mokken doen het goed. Een t-shirt met daarop de afbeelding van twee duiven en de tekst: pigeon racing. Het is allemaal in de handel. ‘Duiven-inpakpapier’ bestaat ook, evenals beeldjes van duiven en een gehaakte duif. Kortom; de duif leent zich eveneens prima voor wat snuisterijen.

Inmiddels zijn er ook al mondkapjes gesignaleerd met daarop afbeeldingen van zowel honden, katten als duiven. Doe er je voordeel mee. Blijft het echter toch het leukste om het dier waar je voorkeur naar uitgaat gewoon in levenden lijve naast je te hebben. Met of zonder eigen jas aan.

De hond geeft niks om een mok met zijn afbeelding erop

Uit alles blijkt wel dat de liefde voor het huisdier ver gaat, maar dat in de basis de juiste zorg voor het dier toch het allerbelangrijkste is en dat hond beter af is met een verzekering hond, dan met snowboots. Datzelfde geldt voor de kat, en mogelijk ook de duif. Denk aan een rondje wandelen, een goede bak eten, een warm kleedje of juist een koele plek, een aai over zijn bol, een kauwstick voor zijn gebit en een bal om achteraan te rennen. Geen hond die kraait naar zijn foto op een mok gevuld met koffie. Geen duif die koert om een tatoeage.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht