Nieuws 55

  

 

De impact van gietvloeren op je interieur

Wanneer je aan de slag gaat met je interieur, dan denken de meesten aan woonaccessoires om de boel eens een flinke make over te geven. Toch zijn woonaccessoires alleen niet voldoende om een gezellig en sfeervol interieur te creŽren. Sterker nog, zonder ook de rest aan te pakken, is de kans op succes vrij klein. Als we kijken naar bijvoorbeeld de impact van de vloer op het interieur, dan is deze enorm. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de vloer, die de hele woning bestrijkt, een interieur kan maken of breken. Een goede keuze is daarom ook een gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk de perfecte keuze als we kijken naar duurzaam, tijdloos en ook stijl. Kortom, reden genoeg dus om de impact ervan eens te bekijken.

Gietvloeren zorgen voor een strakke look

Gietvloeren zijn de perfecte keuze wanneer je houdt van strak en modern. Doordat een gietvloer naadloos is, bestrijkt deze direct de volledige vloer, waardoor een ruimte optisch direct een stuk groter lijkt en daardoor ook strakker. Uiteraard betekent dat niet dat gietvloeren alleen geschikt zijn voor een modern interieur. Sterker nog, we zien steeds vaker dat deze vloeren in vrijwel ieder interieur worden gebruikt. Zo zijn er verschillende gietvloer oplossingen voor elk interieur en heb je de basis gelegd voor een sfeervol en gezellig huis.

Gietvloeren zijn aan te passen op iedere stijl

Kies je voor een gietvloer, dan heb je de keuze uit niet alleen allerlei verschillende kleuren, maar bepaal je ook helemaal zelf de afwerking van de vloer. Dit heeft als voordeel dat het aan jezelf is om te bepalen in hoeverre jij wilt dat je vloer een prominente rol speelt binnen je interieur. We kunnen ons namelijk ook goed voorstellen dat de vloer puur functioneel moet zijn en maar in beperkte mate bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid in huis. Toch is het wel belangrijk hier goed naar te kijken. Een vloer bestrijk namelijk de volledige woning, waardoor het effect een stuk groter is dan je op voorhand zal denken. Kies je voor een te lichte vloer, dan kan het verstandig zijn om met donkere meubels te gaan werken.

Gietvloeren zorgen voor extra warmte

Een gezellig huis is natuurlijk pas compleet wanneer het er ook lekker warm is. Laat daarom een gietvloer nu de perfecte oplossing zijn op het moment dat je ook graag vloerverwarming zou willen laten aanleggen. Allereerst heeft vloerverwarming het voordeel dat je huis gelijkmatig opwarmt, waardoor het veel aangenamer is, dan wanneer je alleen een radiator onder je vensterbank hebt hangen. Doordat gietvloeren de warmte ontzettend goed geleiden, zorgen ze dus niet alleen voor sfeer, maar zijn ze ook als het gaat om een aantal praktische zaken een absolute toevoeging. Hoe fijn is het om lekker met je voeten op de vloer te staan, terwijl de warmte door je benen je lichaam in trekt. Het enige wat je wel even goed moet onthouden, is dat vloerverwarming wat meer tijd nodig heeft om op te warmen. Dus stel dat je het koud hebt, dan kan het tot wel een uur duren voordat het  warm is binnen.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht