Nieuws 8

De duurste duiven ooit

Wie bij de duivensport enkel een oudere man met grijze duiven en net zulke grijze haren voor zich ziet, die heeft het toch echt een beetje mis. Natuurlijk zijn er veel mensen die de duivensport alleen als hobby hebben, maar vergis je niet; in de duivensport en dan vooral in de handel, gaat flink wat geld om! Dat je geld uitgeeft aan een exclusieve clutch kun je je misschien wel voorstellen, maar aan een duif? En is dat nou echt nodig om mee te doen aan de top van de duivensport? Hieronder lees je voor welke duiven er echt diep in de buidel werd getast.

De duurste Nederlandse duiven

Hoewel de duivensport zijn oorsprong vond in België en daarna Nederland, heeft deze sport zich uiteindelijk ook over de rest van de wereld verspreid. Waar de populariteit van de duivensport hier wat teruggelopen is, zijn er andere landen waar de vraag naar goede duiven nog steeds groot is, en de weg naar Nederland weten zij daarbij goed te vinden. Vooral in landen als China, Zuid-Afrika en in het Midden-Oosten is de duivensport nog steeds in trek.
De duurste Nederlandse duif Dolce Vita werd verkocht voor het exorbitante bedrag van € 250.400. Dan kijk je toch ineens met een andere blik naar die duiven in je dakgoot wanneer je met je
Rains Backpack de deur uit stapt.

De duurste buitenlandse duiven

In het buitenland gaat het nog veel gekker als het om de verkoop van duiven gaat. Zo verkocht een Belgische duivenhouder zijn geliefde duif ‘Nadine’ omdat hij bang was dat ze anders gestolen zou worden. Zijn goed presterende duif leverde hem wel het enorme bedrag van € 400.000 op. Dat hij niet de enige duivenhouder is die nerveus wordt van zijn waardevolle duiven blijkt wel uit het volgende verhaal. Wederom in België werd een duif verkocht, aan dezelfde Chinese zakenman die Nadine ook al had gekocht, voor maar liefst 1,25 miljoen euro. Nadat de Belgische eigenaar eerst een aantal nachten zelf op een matrasje in het hok had geslapen, uit angst dat de duif gestolen zou worden, schakelde hij uiteindelijk maar een heuse bodyguard in. Het zou een stuk makkelijker zijn als je ze gewoon even in je schoudertas kon stoppen en overal mee naar toe kon nemen. De allerduurste duif die in het buitenland verkocht werd is overigens een echte legende. Voor de duif James Legend werd namelijk wel 2,7 miljoen neergeteld.  

De hoogste prijzen

Natuurlijk wil iedereen wel een goed gevulde portemonnee of bankrekening. Maar niet iedereen wil zijn dierbare duiven verkopen. Dan doe je er goed aan om je duiven goed te trainen zodat je mee kunt doen aan een prestigieuze duivenrace. In eigen land zul je er waarschijnlijk niet rijk van worden. Maar leuke prijzen zijn er toch zeker wel te winnen. Wanneer je echter mee doet aan een duivenrace zoals de Pioneer International Racing Pigeon Club in Peking, dan lopen de bedragen al snel op en ga je ook zo met een dure auto naar huis.  

 

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht