Het is alweer 10 jaar geleden dat we op duiven.net terecht zijn gekomen en ook iets hadden gewijzigd op onze duiven site waar blijft de tijd toch. Drukte van ons bedrijf, gezinsuitbreiding en ook wel eens geen zin waren de redenen. Maar het is er nu toch van gekomen mede door de goede prestatie van de laatste jaren is het toch de moeite waard om de site eens grondig aan te pakken.

De combinatie van de Vooren bestaat uit vader Rinus (60 jaar) en zoon Wim (39 jaar).Vanaf 1983 tot en met 1997 werd er door verhuizingen en uitbreiding van het gelijknamige loodgieterbedrijf vier keer een nieuwe start gemaakt met de duiven. In augustus 1996 werd achter het loodgieterbedrijf het eerste hok van 6.70 geplaatst met de kleppen op het zuidoosten gericht. Op deze hokken werd keihard gevlogen.  


Wonderkoppel

Wereldkoppel (Wonderkoppel)
Eind jaren 90 bleek de Combinatie in het bezit te zijn wereldkoppel het "Blauwe Wonderkoppel van `94". Dit koppel kwam in 1997 voor het eerst op elkaar te staan en is voor de combinatie onsterfelijk geworden. Een zoon uit dit koppel, "De Blauwe As" werd in 1997 de 9e Beste Jonge Asduif van Nederland en een dochter, de "CELESTE" werd in 1998 de BESTE JONGE ASDUIF van NEDERLAND van de competitie Wie Heeft Ze Beter. Tevens werd deze duivin hetzelfde jaar winnares van de Vredesduifparade. De vader van deze twee toppers is een zoon van de "Belz 417". Had Rinus de dakgoot bij Wout Vernet niet hoeven te maken, dan hadden ze dit koppel nooit gehad. Geluk zit soms in een klein hoekje. Overigens waren dit niet de enige goede duiven die uit dit koppel. Vele  broers en zusters hebben aan de top gevlogen in CCG 8 (300 leden). Deze lijn loopt nog altijd als een rode draad door het huidige hokbestand. Natuurlijk heeft de combinatie niet stil gezeten en werd er gezocht naar duiven met een nog hoger niveau. Zie hiervoor bij de stamopbouw.

Nieuwe hokken

In de winter van 2003 heeft de combinatie een nieuw hok GOBIUS WEZEP laten plaatsen. Het functioneerde eigenlijk meteen goed. Alleen het latje aan de voorzijde om de lucht inlaat iets te vernauwen is eraan vertimmerd. Na 1 jaar wennen worden er vanaf 2005  goede vliegresultaten behaald. Waarna het ieder jaar beter en beter gaat. Het hok staat op het oosten gericht en bestaat uit 9 afdelingen van 1,50m. 1 voor de weduwduivinnen, 3 voor de weduwnaars, 3 voor de jonge duiven en 2 voor de kwekers. Voor de hokken langs loopt van links naar rechts een hele gang dit super makkelijk voor allerlei doeleinden.

Home - Duiven.net