Nieuws 30

Wat zijn de beste fietsvakanties in Nederland?  

 

 

Ben je van plan om binnenkort een keer op de fiets te gaan reizen door Nederland? Het is dan zeker een aanrader om een fietsverzekering af te sluiten. Daarnaast moet je natuurlijk ook gaan nadenken over de route die je gaat afleggen tijdens de vakantie op de tweewieler. Dat kan nog wel eens lastig worden aangezien er in ons hele land meer dan 32 duizend kilometer aan fietspaden liggen. De keuze is dus reuze! Desondanks zijn er een paar routes die echt boven de rest uitsteken, zoals de fietsvakanties die hieronder genoemd worden. 

Randstad

Beleef de Randstad: een regio vol historie, natuurlijke bezienswaardigheden, wereldberoemde steden en een prachtige omgeving. Aan boord van het charmante schip 'Flora' bezoek je de historische steden Haarlem, Rotterdam, Leiden en Gouda, evenals de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Er zijn volop mogelijkheden om de lokale cultuur te ervaren tijdens deze achtdaagse tour: ontdek wereldberoemde kunst in het Rijksmuseum, bewonder een vergezicht van traditionele windmolens op de Zaanse Schans en bezoek een porseleinatelier in Delft, de thuisbasis van het iconische blauwe Delfts aardewerk. Je krijgt ook de kans om je avonden door te brengen met ontspannen in de charmante cafés en restaurants van je laatste bestemming.

Waddenzee

Eilandhoppende avonturen wachten op deze achtdaagse zeil- en fietstocht. Spring aan boord van een groots zeilschip en ga eropuit om de Waddenzee te verkennen, een biosfeerreservaat dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast je tijd op het water, stop je bij vissersdorpjes en oude handelshavensteden langs de prachtige kustlijn van het IJsselmeer. Verwacht zeegrasvelden, mosselbanken, zandbanken, kwelders, zeehonden, bruinvissen en een verscheidenheid aan zeldzame vogels. Naast de prachtige Waddeneilanden Texel en Terschelling fiets je door landelijke dorpjes en het prachtige landschap van Friesland en Noord-Holland tijdens deze prachtige vakantie.

Hanzesteden

Verken enkele van de meest pittoreske delen van de centrale regio van Nederland tijdens deze spectaculaire achtdaagse fietstocht door de Nederlandse Hanzesteden. Fiets door het Rijndal, langs de IJssel en bezoek boeiende steden als Arnhem, Harderwijk, Kampen en Deventer. Ontdek hoe deze historische steden en dorpen tijdens de middeleeuwen bloeiden en vandaag de dag nog steeds schitteren, ook al zijn ze niet zo beroemd als sommige van de grotere Nederlandse steden. Buiten de gebaande paden kom je langs prachtige havensteden en het 'nieuwe land' van de provincie Flevoland, wat ooit de zeebodem van de Zuiderzee was.

Elfstedentocht

Deze fietstocht volgt het parcours van de legendarische 'Elfstedentocht', wat een van de beroemdste routes van heel Nederland is. Dit is natuurlijk een openluchtschaatswedstrijd die meer dan 200 kilometer beslaat en door alle 11 steden van Friesland loopt. Helaas is de Elfstedentocht al een tijdje niet meer geschaatst, maar gefietst kan deze route wel worden! Hoogtepunten zijn onder meer: ​​Het Friese Merengebied, naar verluidt het grootste merengebied van West-Europa, kanalen, meren en natuurgebieden, het Royal Eise Eisinga Planetarium, het oudste nog werkende planetarium van het land, en Leeuwarden, de bruisende hoofdstad van Friesland. Het is de perfecte manier om de unieke cultuur van deze mooie en unieke provincie te ontdekken.

Terug naar Duiven.net

Een site van ADVIDU, Utrecht